Over mij

Corrigeren: hoe ben ik erop gekomen?

Correcte taal is iets wat altijd al een deel van mij geweest is. Ik heb altijd graag gelezen, dus die passie voor juist taalgebruik is eigenlijk automatisch ontstaan. Toen ik toevallig een cursus Teksten corrigeren zag (bedankt, Chinouk!), was ik onmiddellijk verkocht en nu… nu zit je op het volgende hoofdstuk, het hoofdstuk na de cursus.

Een deeltje van mijn persoonlijk verhaal

Natuurlijk zit er ook een persoon achter deze site, dus waarom mezelf niet even voorstellen? Ik ben Kathy, ondertussen dertig jaar, en trotse mama van Jamie sinds februari 2019. Sinds zijn geboorte hebben we enorm veel veranderingen meegemaakt en hindernissen overwonnen. De belangrijkste daarvan is hoogstwaarschijnlijk zijn hersenvliesontsteking toen hij amper acht maanden oud was. Dat deed zowel mij als mijn (ondertussen ex-)partner beseffen dat het leven kort is, dat er elk moment iets kan gebeuren om alles op zijn kop te zetten. We besloten om voor onze passies te gaan en ons leven op te bouwen rond wat wij leuk vinden. Voor Ara is dat koken, voor mij is dat creatief bezig zijn. Die creativiteit zie ik heel breed: van mijn boekenverslaving tot bakken tot fotografie tot, zoals je hier kan zien, .

Waar ik me ook graag mee bezighoud

Naast het corrigeren van teksten, kan je me vaak met mijn neus in een boek vinden. Foto’s nemen van die boeken doe ik enorm graag en dat kon je op mijn Bookstagram terugzien. Mijn Engelstalige boekenblog, Books & Munches, was daar de voorloper van. De naam zegt het zelf: ook ik heb een passie voor eten. Hoewel mijn moeder momenteel de kok in huis is, wordt het bakken vaak aan mij overgelaten. Al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig ook vaker tussen de potten en de pannen sta.
Last, but definitely not least is mijn zoontje Jamie. Als ik niet aan het werk ben, ben ik hoogstwaarschijnlijk bezig met mijn nieuwsgierige, actieve mannetje. In zijn korte leven heb ik al zo enorm veel bijgeleerd en aan hem te danken, waaronder ook het zetten van deze stap. Het starten als freelancer teksten corrigeren.

Wat brengt de toekomst?

Het mag wel gezegd worden dat ik nog een heleboel plannen en dromen heb. Niet alleen privé, maar zeker ook op professioneel vlak. Zo was het mijn ‘missie’ om ook van mijn vaste job een creatiever iets te maken, minder technisch dan wat het was. En dat is mij gelukt! Van ‘standaard’ computerwerk ben ik van dienst veranderd binnen het bedrijf en werk ik nu op de redactie. Nog meer taal, meer schrijven, meer nalezen en vooral mijn creativiteit los kunnen laten op het zoeken van leuke onderwerpen.
Daarbij zou ik ook graag een aantal opleidingen volgen. Momenteel op het lijstje? Copywriter, grafisch design en fotografie! De combinatie van die drie dingen met mijn werk als corrector lijkt mij enorm leuk én sowieso een uitdaging. Daar doe ik het voor. Afwisseling, uitdaging, creativiteit…